Olen Arja Rantanen, 64-vuotias, syntyperäinen keravalainen. Lapsuuteni olen asunut Saviolla, Sielurajan kallion kupeessa ja nykyään Kalevassa. Eläkkeellä oleva toimistosihteeri. Harrastuksiini kuuluu yhdistystoimina, käsityöt, ulkoilu ja marjastus.

Tein pitkän työuran, 45 vuotta, Keravan kaupungin palveluksessa, viimeiseksi sosiaali- ja terveyspalveluiden toimialan hallintopalveluissa toimistosihteerinä. Aluksi olin töissä keskushallinnossa, kuntasuunnittelutoimistossa, paikassa, jossa valmisteltiin mm. kaupungin talousarviota, erilaisia tilastoja ja tutkimuksia. Olen myöskin sijaistanut kirjaamossa ja ollut tilintarkastajan sihteerinä.

Uskon, että pitkästä työkokemuksestani Keravan kaupungin palveluksessa on hyötyä päätöksenteossa. Haluaan edelleen olla mukana kuntalaistemme hyvinvoinnin edistämisessä. Ollessani Hyvinvointivaliokunnan sihteeri, näin kuinka tarpeellista on tehdä työtä ennaltaehkäisevästi ja ajoissa, ennekuin kuntalaisemme ovat ongelmissa ja tavoittamattomissa. Pienikin muutos alkupäässä tuottaa suuren tuloksen tulevaisuudelle.

Tulevaisuuden suunnittelussa tulee arvioida myös sen vaikutusta laajempi alaisesti. Vaikutus ihmisiin, luontoon, ympäristöön, tähän mitä Kerava on ja tulee jatkossa olemaan.

Peruspalveluiden tulee olla kaikkien kuntalaisten saavutettavissa lähialueella. Suomessa yksittäisten henkilöiden ruokakunnat lisääntyvät. Toivon että yksinäiseksi kokevien henkilöiden määrä ei lisäänny meidän kunnassamme. Meillä tulee olla helposti ja edullisesti järjestettyjä tilaisuuksia ja harrastuksia, joissa kohdata toinen ihminen.

Katso myös nämä: