Keravan Demareiden Teamsin välityksellä toteutetussa syyskokouksessa keskusteltiin vilkkaasti mm. kuntien tilanteesta. Tämänkin lehden sivuilta olemme saaneet lukea, kuinka joillekin oikean laidan poliitikoille kaupungin työntekijät ovat enimmäkseen kuluerä ja menojen kohde, josta voi helposti säästää. Me demarit sen sijaan haluamme kiittää kaupungin työntekijöitä, ja osoittaa suurta arvostusta heitä kaikkia kohtaan tässä poikkeuksellisen vaikeassa tilanteessa.

Kunnat ovat merkittäviä työllistäjiä. Vuonna 2019 noin 20 % työllisestä työvoimasta työskenteli kuntien palveluksessa. Keravan kaupungilla työskenteli noin 1 750 henkilöä. Opettajat mukautuvat päivissä, joskus jopa tunneissa, tilanteeseen kuin tilanteeseen. Lapsemme saavat ammattitaitoista opetusta ja tukea oppimiseen joka päivä, toiset maskin takaa omassa luokassa ja toiset samaan aikaan kotiin linjoja pitkin. Kaikki rakennukset pidetään extrasiistinä ja ruokahuoltokin on järjestynyt.

Vanhuksemme saavat huolenpitoa ja hoivaa, myös kotiinsa. Terveyskeskuksen väki huolehtii omasta tehtävästään ja hammashuoltomme saa edelleen kiitosta ylivertaisesta palvelusta, kuten tähänkin saakka. Myös päiväkoti-ikäiset lapsemme saavat turvallisen aikuisen hoitoa ja varhaiskasvatuksen tavoitteista pystytään pitämään kiinni. Myös hallinnon pitää toimia mallikkaasti oli tilanne mikä hyvänsä.

Paineistettu tilanne, jossa kaupungin työntekijät työskentelevät, on melkoinen. Julkisia palveluja halutaan leikata ja monet näkevät palvelujen toteuttajat vain menoeränä. Useat kunnat lähtivät budjettivalmistelussa helpoimman tien kautta liikkeelle ja päätyivät lomautuksiin ja jotkut jopa irtisanomisiin. Me Keravalla onneksi pääsimme budjettisopuun toista reittiä. Jatkuvassa työn menettämisen pelossa ei kukaan halua työskennellä.

Me demarit teemme päätöksiä tulevaisuuteen niin valtakunnan tasolla kuin omassa kotikunnassammekin. Palvelut, joita kaupungin työntekijät tuottavat, ovat meille kuntalaisille elintärkeitä. Yhdessä myös teemme tulevaisuutta pandemian jälkeenkin.

Kaisa Niskanen, pj

Jari Laukia, vpj

Keravan Demarit

Katso myös nämä: