Alpo ”Aikka” Hakala, Teddy Guitar poistui keskuudestamme 10.4.2021. Hänen mukanaan lähti ilmiö, joka antoi keravalaisuudelle kasvot ja äänen kokonaiselle sukupolvelle. Alpo Hakala oli mies, jonka laulun, karisman, taidon, tyylitajun ymmärsi jokainen, joka pysähtyi kuulemaan ja katsomaan.

Alpo Hakalalla oli syvä ymmärrys musiikin ja kulttuurin yhteisistä juurista. Hän ymmärsi ja oivalsi, hänen suuri musiikillinen sivistyksensä nosti esiin hiljaisia soundeja ja muistoja sieltä jostain. Hän loi uutta ja yhdisti vanhaa ja teki kaikesta erityistä. Se synnytti ainutlaatuista, joka sai Suomen sydämet syrjälleen ja nuorison löytämään tien.

Alpo Hakala oli mies, joka lauloi Keravan musiikin maailmankartalle. Alpon, Antti-Pekan ja Palen Teddy & The Tigers oli ilmiö, Suomen suosituin yhtye 70-luvun lopulla. Se asetti uudet standardit sille, miten vanhan ajan rokista tehdään uuden ajan rokkia. Ja miten kaukaa Amerikan takamailta nousseesta musiikista ja kulttuuriperinnöstä tuli kiinteä osa suomalaista nuorisokultturia. Yhtyeuransa (erityisesti Teddy & The Tigers ja Bad Sign) jälkeen Aikka jatkoi sooloprojekteilla, joissa hän nosti esiin ja uudisti herkempää, koskettavaa mies ja penkki -musiikkiperinnettä.

Alpo Hakalan merkitystä kaikelle tälle – musiikille, Suomelle ja Keravalle – ei voi yliarvioida. Hän oli se, joka loi, joka tulkitsi ja välitti musiikin voimaa meille kaikille.

Alpo Hakala oli keravalainen ikoni. Hänen juurensa olivat syvällä Keravan mullassa ja savessa. Hän nosti Keravaa ja keravalaisuutta esiin kaikin tavoin. Hänen merkityksensä Keravan kannalta on mittaamaton. Se työ kantaa hedelmää tästä eteenkinpäin.

Alpo Hakala on todella ansainnut pysyvän muistomerkin kotikaupunkiinsa. Se voi olla Aurinkomäen esiintymislavan nimeäminen mestarin mukaan, se voi löytyä jonkin merkityksellisen paikan, kadun, polun tai puiston nimeämisestä Alpo ”Aikka” Hakalan mukaan.

Me valtuustoaloitteen allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme, että Keravan kaupunki kunnioittaa Alpo ”Aikka” Hakalan muistoa ja nimeää hänen muistolleen merkittävän paikan kotikaupungissaan Keravalla.

Keravalla 11.4.2021

Samuli Isola, kaupunginvaltuutettu

Katso myös nämä: