Eilen kokoontui Keravan kaupunginvaltuusto talousarviokokoukseen.

Demareiden valtuustoryhmän vetäjä Niina Saarisen puhe:

Arvoisa puheenjohtaja, valtuutetut ja keravalaiset!

Jo keväällä kunnallisvaaleihin ehdokkaaksi asettuessamme tiesimme, että tästä valtuustokaudesta tulisi vaikeiden päätösten valtuustokausi. Kaupungin talous oli saatava tasapainoiseksi, eikä koronan aiheuttamia kustannuksia tulisi kaataa kuntalaisten maksettavaksi suurilla veronkorotuksilla. Siksi päätettiin perustaa sopeuttamistyöryhmä, joka käsittelisi sopeuttamistoimia, joista kaupunginhallitus tekisi esityksen valtuustolle.

Nyt on saatu selvitystyöt valmiiksi ja valtuusto tekee päätöksen asiasta tässä kokouksessa. Sopeuttamistoimet eivät ole koskaan mukavia päätöksiä kenellekkään.

Sopeuttamistoimien listalla oli paljon asioita, joista saimme kuitenkin karsittua paljon pois, kuten esimerkiksi luokkakokojen kasvattamisen, kotihoidon tuen kuntalisän lakkauttamisen sekä terveydenhoidon asiakasmaksujen nostamisen.

Tässä oli nyt vain muutamia nostoja näistä listalta pois saaduista asioista. SDP:n valtuustoryhmä ei ollut valmis nostamaan sekä kiinteistöveroa, että kunnallisveroa. Se olisi ollut kuntalaisia kohtaan kohtuuton korotus. Siksi olemme allekirjoittaneet ryhmien välisen sopimuksen vuoden 2022 talousarviosta.

Monia hyviä asioita saatiin myös eteenpäin eli Keravan ja Sipoon monitoimihallin suunnittelu etenee. Marttilan tehostetun palveluasumisen hanke toteutuu. Keskustan vanha päiväkoti myydään vanhusten palveluasumiseen. Joustavaperusopetus, eli Jopoluokkia ei lakkauteta vaan niiden rinnalle tulee Teppo työelämäpainotteinen opetus. Sekä hoitajamitoitus saatiin nostettua 0,65.

Toivomme myös, että jatkossa Häkin kaavaa mietitään siten, että Häkki voisi edelleen toimia nuorten, vanhuksien, yhdistysten ja vaikka yksityisten perhepäivähoitajien kohtaamispaikkana. Paljon on vielä valtuustotyötä jäljellä. Olemme vasta tämän valtuustokauden alussa. Kiitän kaikki virkamiehiä ja poliittisia puolueita hyvästä yhteistyöstä! Iso kiitos kuuluu kaikille kaupungin työntekijöille tässä haastavassa korona-ajassa työskentelystä!

SDP:n valtuustoryhmä toivottaa teille kaikille oikein hyvää joulua ja onnellista Uutta Vuotta 2022!

Katso myös nämä: