Artikkeli SDP Vantaa-Kerava -lehdessä, lue koko lehti täältä

Niin, onko hyvän elämän kaupunki todella vieri vieressä pönöttäviä rakennuksia, joiden olohuoneen ikkunoista voi lukea naapurin aamulehden? Näin ei tarvitse olla.

Mietitäänpä. Miten teemme keskustasta ja kotikulmistasi turvallisemmat? Missä kulkevat toimivimmat tiet ja parhaimmat polut? Miten lisäämme kaikkialle valoa ja kauneutta? Eikö jokaisella olekin oikeus kokea luontoa kotikulmillaan, haistaa syysmetsän tuoksu koti-ikkunastaan?

Miten muistamme suojella eilistä, kun kovin innokkaasti rakennetaan uutta? Miksei kaupungin joka kulmalla ole tiloja yhteisille puuhasteluille? Mihin tehdään Keravan uudet lenkkipolut, puistot, koulut ja päiväkodit?

Miten kaavoituksella edistetään hyvinvointia? Mistä löytyy mummolle ja papalle ja nuorelle parille uusi kotipesä? Minne voin rakentaa unelmieni omakotitalon? Mistä löytyvät lähikaupat ja uudet yritykset?

Huomisen Kerava on juuri sellainen, millaiseksi sitä kaavoitetaan ja millaisilla arvoilla sitä kehitetään. Ja ne valitut linjat ovat poliittisten päätösten ja usein vääntöjenkin tulosta. Sosialidemokraatit ovat aina olleet yhteistyön rakentajia, ja sille tielle kaupungin pitää entistä vakaammin suunnata ja palata.

Ihmisten kaupunkia täytyy tehdä yhdessä kaikille meille, tavallisille keravalaisille.

Samuli Isola,
kaupunginvaltuutettu

Katso myös nämä: